Som om jag vore något mycket dyrbart

Boken ”Som om jag vore något mycket dyrbart” handlar om Sunn och Tokgubben som han kallas, han som är lika grå som Grågatan som han bor på. Sunn själv bor på Sorgenfrigatan, men namnet stämmer inte längre, inte sedan den dagen Klara Öst beordrade att de skulle attackera Tokgubben. Händelsen är en hemlighet som ingen får veta, en hemlighet som ligger som en tung sten i Sunns mage. Inte ens mormor, världens bästa mormor som Sunn kan prata med om allt, får veta.

Mormor berättar och lär ut så bra, både om ord och om livet. Och för mormor kan Sunn berätta om drömmen. Den om havet och öknen och den karmosinröda rosen, den som fick henne att undra varför Tokgubben är så ledsen. Sunn tog också reda på mer om Tokgubben: Att han heter Gilbert, och att det finns en hemlighet även i hans liv.

Sunn måste hitta ett sätt att hantera hemligheten, och sorgen. Så som Gilbert måste hantera sin sorg, och så som pappa, som ibland blir så arg så arg, måste hantera sin. Så att pappa kan lyfta upp henne och hålla om henne. Som om hon vore något mycket dyrbart.

Som om jag vore något mycket dyrbart

Leksaker och tillbehör från EkoLeko är giftfria, miljövänliga och pedagogiska. Tanken är att leksakerna inte ska påverka barns hälsa och minimera miljöpåverkan samtidigt som de uppmanar till lärande. Roligt lärande är en självklarhet för att barnen ska vilja lära sig.